+33 5 61 58 12 96
contact@mohr-avocat.com

Workshops arbeidsrecht

Geregeld krijgen wij van cliënten dezelfde vragen over het Franse arbeidsrecht. Of u nu al een werknemer in dienst heeft in Frankijk of dit overweegt voor de nabije toekomst, u krijgt in dat geval te maken bepaalde arbeidsrechtelijke vraagstukken. Kan ik een tijdelijk arbeidscontract aanbieden? Hoeveel uren mogen werknemers werken? Wat zijn de regels rondom ontslag? Op deze en al uw andere vragen geven wij graag antwoord.

Omdat we hebben gemerkt dat er behoefte bestaat aan meer kennis over arbeidsrechtelijke kwesties in Frankrijk, gaan wij dit jaar van start met het geven van twee workshops over de basics van het Franse arbeidsrecht.

Workshops ‘De basics van het Franse arbeidsrecht’

Voor wie: (HR) Managers van Nederlandse en Belgische bedrijven die in Frankrijk actief zijn.
Waar: Hotel Theater Figi, Zeist, Nederland (Het Rond 2, 3701 HS Zeist)
Wanneer: donderdag 17 mei en vrijdag 18 mei 2018

Details workshops:

Workshop 1: Frans ontslagrecht
Datum: donderdag 17 mei 2018
Tijd: ontvangst vanaf 8.30 uur, 09:00 – 12:30 uur ochtenddeel, gevolgd door lunch en van 13:30 tot 16:00 uur middagdeel
Inhoud: Verschillende aspecten die komen kijken bij ontslag worden behandeld, bijvoorbeeld economisch ontslag, ontslag om persoonlijke redenen, wat te doen met een zieke werknemer, hoe bouw ik een ontslagdossier op en wat houdt een procedure voor de Conseil de prud’hommes in.
Kosten: 800,00 Euro excl btw (incl lunch)

Workshop 2: Aannemen werknemers & opstellen arbeidscontract
Datum: vrijdag 18 mei 2018
Tijd: ontvangst vanaf 8.30 uur, workshop van 09:00 tot 12:30 uur
Inhoud: Alle aspecten die komen kijken bij het aannemen van werknemers in Frankrijk en het opstellen van een arbeidscontract worden behandeld (soort arbeidsovereenkomst CDD/CDI), duur en mogelijke verlenging proefperiode, geldigheid anti-concurrentiebeding en mobiliteitsclausule etc…).
Kosten: 450,00 Euro excl. btw

De workshops worden verzorgd door advocate Marloes Mohr en juriste Elena Helsen van Mohr Avocats. Marloes Mohr heeft ruim tien jaar ervaring op het gebied van Frans arbeidsrecht en voorziet vele middelgrote Nederlandstalige bedrijven van juridisch advies over alle mogelijke Franse arbeidsrechtelijke kwesties. Marloes heeft naast een adviespraktijk ook een uitgebreide procespraktijk. Elena Helsen heeft ook ruime ervaring op het gebied van Frans arbeidsrecht en werkt momenteel deeltijds aan haar PhD contractenrecht.

De workshops zullen doorgaan bij een minimum van 6 deelnemers. Om genoeg ruimte voor persoonlijke vragen over te laten, kunnen maximaal 10 deelnemers worden toegelaten.

Aanmelden voor een of beide workshops kan per email naar contact@mohr-avocat.com.

Mocht u vragen of suggesties hebben met betrekking tot de onderwerpen van onze workshops, dan horen wij dat ook graag.