+33 5 61 58 12 96
contact@mohr-avocat.com

Wat te doen wanneer feestdagen samenvallen met een vrije dag (1 en 8 mei)?

Wat te doen wanneer feestdagen samenvallen met een vrije dag (1 en 8 mei)?

De maand mei staat aan het begin van een lange reeks van feestdagen, waaronder 1 mei (dag van de Arbeid) en 8 mei (bevrijdingsdag) die dit jaar beiden op een zondag zullen vallen. Dit roept de vraag op hoe een werkgever om moet gaan met deze twee dagen.

Voorop staat dat de Franse wet geen mogelijkheid voorziet tot uitstel of tegenprestatie voor de werknemer wanneer een feestdag samenvalt met een zondag/rustdag. Echter, is het wel zo dat de collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) die van toepassing is op de onderneming de werknemers in staat kan stellen deze dag later in te halen of extra uren salaris bieden ter compensatie.

Hoe om te gaan met de feestdagen 1 en 8 mei?

1 Mei

De dag van de Arbeid is officieel een feestdag en rustdag, dat wil zeggen dat er die dag niet gewerkt wordt door alle werknemers. Wel is het zo dat een uitzondering geldt voor de ondernemingen die, wegens de aard van hun activiteiten, hun activiteiten niet kunnen onderbreken (beveiligingsbedrijven, openbaar vervoer, hotels…). Deze ondernemingen hebben toestemming om hun werknemers te laten werken op deze vrije dagen. In dergelijke gevallen hebben werknemers naast hun normale salaris recht op een vergoeding die gelijk staat het salaris van die dag (deze regel wordt ook wel “salaire double” genoemd). In aanvulling op deze compensatie kan ook nog een extra vrije dag worden toegevoegd, indien dit is bepaald door de geldende CAO.

8 Mei

Deze dag, bevrijdingsdag, is officieel een “gewone” feestdag. Dit betekent dat de werkgever het recht heeft om zijn werknemers te vragen deze dag te komen werken, tenzij anders wordt bepaald door de toepasselijke CAO. Echter, aangezien 8 mei op een zondag valt, mogen alleen werkgevers die toestemming hebben om hun werknemers op zondag te laten werken, hun werknemers op 8 mei laten werken.

Comments are closed.