+33 5 61 58 12 96
contact@mohr-avocat.com

Het team

Marloes Mohr
Advocaat – Partner

Marloes heeft in het kader van haar rechtenstudie in Utrecht de mogelijkheid gehad om een half jaar aan de universiteit van Sydney te studeren. Daar ontmoette ze haar Franse man en besloot na haar studie in Utrecht te hebben afgerond een 3ieme siecle (Master) in Frankrijk te volgen. Marloes bleef in Frankrijk, volgde de advocatenopleiding in Toulouse en richtte in 2010 Mohr Avocat op. Inmiddels heeft het kantoor een goede reputatie opgebouwd onder zowel Nederlandse als Franse cliënten.

Nederlandse bedrijven onderschatten nog wel eens hoe ingewikkeld het is om je weg te vinden op de Franse markt. Marloes vindt niets leuker dan de specifieke regels van het Franse recht uitleggen en behapbaar maken voor cliënten, waarna zij een duidelijk advies krijgen waar ze daadwerkelijk mee aan de slag kunnen. Het daarnaast adviseren van Franse cliënten in hun moedertaal is iets waar Marloes nog dagelijks plezier aan beleeft.

Bij juridische procedures bouwt ze haar dossiers graag zeer gestructureerd op waarmee ze de kans op succes zo groot mogelijk te maakt. Marloes is voornamelijk gespecialiseerd in arbeidsrecht en ondernemingsrecht, maar adviseert ook over andere rechtsgebieden.

Nathalie Dauphin
Advocaat

Nathalie studeerde rechten aan de Universiteit van Limoges en Birmingham (UK). Ze liep stage bij het Internationaal Strafhof in Den Haag voordat ze naar Toulouse verhuisde. In januari 2014 begon ze als advocaat bij Mohr Avocats. Nathalie is gespecialiseerd in handelsrecht, arbeidsrecht en contractenrecht en houdt zich bezig met zowel adviseren als procederen.

Het leukst aan haar baan vindt Nathalie het bepalen van de beste juridische strategie voor een bepaalde casus. Als ze precies het juiste juridische argument vindt waarmee ze een zaak kan winnen of juist de schade voor cliënt in een ogenschijnlijk verloren zaak zo klein mogelijk kan houden, is ze pas tevreden. Ook pleiten voor gerechtelijke instanties doet Nathalie graag.

elsa
Elsa Witterkoer
Advocaat

Na het behalen van haar Bachelor in de rechten aan de Universiteit van Hasselt (België), is Elena naar Frankrijk getrokken om daar haar Master te behalen.

Intussen is Elena afgestudeerd en versterkt zij ons team als juriste. Hiernaast houdt Elena zich ook bezig met het schrijven van een doctoraat in het internationaal en vergelijkend contractenrecht aan de Universiteit van Toulouse.

lotte
Lotte Niks
Office Manager

Lotte werkt sinds oktober 2015 bij Mohr Avocats als office manager. Lotte studeerde in Buenos Aires en werkte in de culturele sector in Nederland op het gebied van marketing en publiciteit voordat ze naar Frankrijk trok. Lotte kwam per toeval in Frankrijk terecht toen ze hier samen met haar Franse vriend een cursus  besloot te volgen. Na eerder in Canada en Portugal te hebben gewoond, besloten zij in Frankrijk te blijven.

Als office manager is Lotte het aanspreekpunt voor cliënten en relaties en verantwoordelijk voor alle operationele zaken binnen Mohr Avocats. De meeste voldoening haalt Lotte uit het uitpluizen van dingen en zaken tot in de puntjes regelen en organiseren.